Sitemap
Contact
Vlekkenwijzer
Garantie
Parket vloeren voor een warm interieur.

Massieve planken vloeren

Door hun nostalgische uiterlijk zijn plankenvloeren de laatste tijd enorm populair.
Een houten vloer is een vloer die leeft en dus verandert. Hierdoor krijgt de vloer meer en meer karakter, hetgeen de authentieke uitstraling van uw echte houten vloer onderstreept.

Of uw interieur nu modern is of klassiek, door de onovertroffen, natuurlijke uitstraling komt de vloer in uw woning tot leven. Bovendien zorgt de tijdloze kwaliteit ervoor dat uw vloer u dierbaarder wordt met de jaren.

De kwaliteit vermindert niet, de vloer krijgt er juist meer karakter door. Door de werking van de massieve constructie is de kans op naadvorming en vervorming van vloerdelen groter dan bij een parketvloer.


Verouderde houten vloeren

Verouderde vloeren zijn vloerdelen die kunstmatig zijn verouderd en/of verkleurd (gerookt). Hierdoor ontstaat een authentieke look en uitstraling, net zoals de planken vloeren in honderden jaren oude kloosters, kastelen, herenhuizen en kerken. Echter zonder te grove beschadigingen en onregelmatigheden die een negatieve invloed op de pasvorm hebben. De nieuwe houten vloer ligt in uw huis en na verloop van tijd ontstaan de eerste deuken en krassen, dat is vervelend. Bij een verouderde vloer hoeft u echter echter nooit meer bang te zijn voor een kras of deuk in de houten vloer, want een verouderde houten vloer heeft dat van nature al, ontstane beschadigingen vallen dus niet op. Een verouderde houten vloer is een zorgeloze vloer, waarbij de dagelijkse leefsporen niet opvallen. Een verouderde vloer hoeft nooit meer geschuurd te worden. Doet u dit wel dan worden de kunstmatig aangebrachte beschadigingen weggeschuurd, en dat wilt u natuurlijk niet. Wel dient de vloer regelmatig onderhouden worden. Verouderde werkingsvrije vloerdelen, makkelijk en snel zelf te leggen Voor de doe-het-zelver worden de verouderde vloerdelen naar wens, kant en klaar afgewerkt met olie geleverd. In combinatie met werkingsvrije vloerdelen, is een verouderde houten vloer de perfecte, snel te leggen, prijsvriendelijke en probleemloze houten vloer.

Licht gestoomd of blank Beuken

Licht gestoomd of blank Beuken is bijzonder hard. Van nature is Beuken creme-wit van kleur. Maar er komt vaak een natuurlijke rode kernverkleuring of ander kleurgebrek in voor. Daarom wordt Beuken meestal (95%) gestoomd waardoor het een egale zalmroze kleur krijgt Hierdoor is het zeer goed geschikt voor massieve vloeren. Beuken is o.h.a tamelijk foutvrij en heeft een rustige structuur. Het onderscheidt dat kan worden gemaakt tussen de verschillende kwaliteiten ligt eerder in het feit of er bruinkern (in groei van kernhout) in de planken voorkomt. Alhoewel dit bruinkern als een "fout" wordt aangemerkt geeft dit aan de vloeren een zeer levendig en speels karakter.

Trommelen

Bij trommelen worden de parketdelen verouderd door het vallen van delen op andere delen. Hierdoor ontstaat een min of meer willekeurige veroudering, waarbij de hoeken van de delen enigszins afronden. De vloer zal hierdoor een uitstraling krijgen alsof deze al lang geleden is geplaatst. Deze techniek wordt met name toegepast op visgraatdelen, vanwege de beperkte afmeting van de trommel.

Kastijden

Bij kastijden gebeurt eigenlijk hetzelfde als bij trommelen, met als verschil dat de delen alleen lineair op elkaar vallen. Met behulp van speciale toevoegingen in de machine ontstaat ook op deze manier een authentieke, oude vloer uitstraling. De hoeken zijn iets minder worden afgerond dan bij trommelen. Deze techniek wordt met name toegepast bij massieve planken.
 
 
  Copyright ©  Mapleleafvloeren Dordrecht  Home   Disclaimer  Contact  Sitemap  Algemenevoorwaarden
  Design by BuroVesp