Sitemap
Contact
Vlekkenwijzer
Garantie
 Parket vloeren voor een warm interieur.
Traditioneel parket

Traditioneel parket heeft alle methoden van parketleggen overleefd -een traditie die terug gaat naar de tijd van de Franse koning Lodewijk XIV. Zijn vloer ligt er tot de dag van vandaag prachtig bij. Overigens, het leggen van massief parket is nog steeds een ambachtelijk handwerk dat uitsluitend wordt beheerst door ervaren parketteurs zoals wij.

Parket is een verzamelnaam

Parket is een verzamelnaam voor vele soorten hardhouten vloeren, uitvoeringen en legmethoden. Door een speciale wijze van zagen, drogen, schuren en oppervlaktebehandelingen –impregneren, lakken of in de was zetten – krijgt de vloer een slijtvast oppervlak. Parket wordt vervaardigd uit een groot aantal houtsoorten met sterk uiteenlopende kleuren en structuren. Bepaalde parketsoorten kunnen ook worden geleverd met een kunstmatig gekleurde toplaag.

Traditioneel parket

Traditioneel parket bestaat uit massief parket en is leverbaar in dikten van meestal 6 of 9 mm. Deze vloer wordt gekenmerkt door haar sfeervolle, natuurlijke uitstraling en door de ruime keuze uit verschillende houtsoorten en legpatronen. De mogelijkheid tot maatwerk maakt de keuze van parket een kwestie van persoonlijke smaak, zowel modern en klassiek. Daarnaast zijn praktische eigenschappen als gebruiksgemak, een hoge isolatiewaarde, karakteristiek voor deze massieve parketvloeren.

Een parketvloer is een natuurproduct

Daarom is het belangrijk dat je de vloer regelmatig onderwerpt aan een degelijke onderhoudsbeurt. Wat dat precies inhoudt, hangt af van de afwerking van de vloer. Hierbij heb je de keuze tussen boenen, vernissen en oliën.

Een geboende vloer ziet er fraaier en natuurlijker uit en wordt zelfs mooier met de jaren in tegenstelling tot een geplastificeerde vloer. De vloer dient regelmatig schoongemaakt te worden met een stofzuiger of een statische doek en af en toe moet je het parket polijsten met een huishoudelijke boenmachine. Parket mag je ook niet te vaak mag boenen en de boenwas mag er niet te dik opgesmeerd worden. Anders loop je het risico dat je er stof, voetstappen of strepen in gaat zien.
 
 
  Copyright ©  Mapleleafvloeren Dordrecht  Home   Disclaimer  Contact  Sitemap  Algemenevoorwaarden
  Design by BuroVesp