Sitemap
Contact
Vlekkenwijzer
Garantie
 Parket vloeren voor een warm interieur.
Tapis, Bourgogne en stroken parket

Tapis wil zeggen dat alle stroken even breed zijn . Tapis is zeer geschikt om in patroon te leggen. Het visgraat patroon en blokpatroon zijn de goede voorbeelden. Bourgogne wil zeggen dat de vloer geleverd wordt in wisselende breedtes (meestal 4), Een bourgogne vloer kan gelegd worden in zowel tapis-vorm als in plankenvorm. Het is een massieve strook welke geleverd kan worden in een breedte variërend tussen 6 en 25 centimeter.

Tapis parkets

Tapis parkets is een typisch Nederlandse constructie. Tapis wil zeggen dat alle stroken even breed zijn en dat de vloer ongeveer 6 tot 10 mm dik is. De stroken hebben geen mes-en-groef systeem en geen vellingkant. De stroken worden strak tegen elkaar op een multiplex, spaanplaat of mozaïek tussenvloer gelijmd en gespijkerd, waarna de vloer geschuurd kan worden. Na het schuren worden alle spijkergaatjes met de hand gestopt, waardoor deze zo goed als onzichtbaar worden. Ten slotte wordt de vloer afgewerkt met was, olie of lak. Tapis is zeer geschikt om in patroonte leggen. Het visgraat patroon en blokpatroon (al dan niet met band en bies) zijn de goede voorbeelden. Maar het is ook mogelijk om speciale panelen te ontwerpen.

Bourgogne

Bourgogne wil zeggen dat de vloer standaard wordt geleverd in wisselende breedtes, al dan niet met een vellingkantje. Een bourgogne vloer kan gelegd worden in zowel tapis-vorm als in plankenvorm . Ook is het mogelijk om bourgogne parket in dezelfde breedtes te leveren. De vloer krijgt dan de uitstraling van een plankenvloer, zelfs als de vloer "slechts" 9 mm dik is. Bij de keuze van een 9 mm bourgogne vloer, wordt het parket op dezelfde wijze gelegd als tapis parket. Dit wil zeggen dat het hout wordt gespijkerd en gelijmd op een tussenvloer, vervolgens wordt geschuurd, gestopt en afgewerkt met was, olie of lak. Ook het aantal houtsoorten is hierin zeer uitgebreid, van eiken tot kambala en van maple tot jatoba. Het aantal houtsoorten daarentegen in 20 mm bourgogne parket is zeer beperkt. Niet iedere boom kan brede en dikke planken leveren, waardoor de keuze in deze dikte beperkt blijft

Oerdegelijk massief parket

Oerdegelijk massief parket is in vele oude huizen nog te bewonderen en ook nog steeds leverbaar. Niet stuk te krijgen. Meestal bestaande uit 22 mm dikke hardhouten stroken. Rondom voorzien van messing en groef passen de delen vrijwel naadloos tegen elkaar. Deze vloer is op verschillende manieren te leggen: op beton, houten ribben, rechtstreeks op de balklaag of zwevend op een tussenlaag van foam.

 
 
  Copyright ©  Mapleleafvloeren Dordrecht  Home   Disclaimer  Contact  Sitemap  Algemenevoorwaarden
  Design by BuroVesp